Romania zboara pe PSN

SC Piatra si Nisip SRL livreaza aeroportului din Baia Mare materiale in timp record

Aeroportul din Baia Mare, situat in triunghiul de la poalele Carpatilor, este departe de a fi doar un aeroport de provincie – in special cand vine vorba de tempoul in care s-au efectuat lucrarile de modernizare.

“In momentul in care am vazut primul camion la portile carierei din Seini, am stiut ca avem contractul…” – si inca ce contract! Philipp Lechte, care este responsabil in cadrul diviziei Kirchdorfer Rohstoff printre altele si de PSN (Piatra si Nisip ) explica: peste 70.000 de tone de criblura au fost livrate catre una din firmele fiica ale societatii STRABAG, firma care a fost contractata in vederea realizarii lucrarilor de reparatie si de extindere a pistei de aterizare a aeroportului situate la 20 km de cariera. In prima faza s-a asfaltat pista de aproximativ 1.800 metri si s-a latit cu aproximativ 15 metri. Toate aceste lucrari in decurs de 8 (!) saptamani.

Cariera “sta in cap”

Pentru a livra, la timp, marfa camioanelor care veneau fara pauza, administratorul, Dipl.-Ing Cellar Dusan impreuna cu echipa sa, a fost nevoit sa faca eforturi supraomenesti: foarte repede au fost organizate 3 schimburi iar numarul puscarilor a crescut de aproape 4 ori. Datorita faptului ca acum cariera se ocupa aproape doar de exploatarea andezitului de calitatea si concasat de 3 ori, PSN a fost nevoita sa recurga la contractarea unui serviciu extern pentru a produce in continuare si materialele cu o singura concasare. O adevarata “acrobatie” deci – mandria echipei fata de ceea ce au reusit in asa scurt timp este pe masura.

Dezvoltare regional – EU in unghiul format din 3 tari

Regiunea Baia Mare mizeaza, prin dezvoltarea aeroportului existent inca din 1929, pe dezvoltarea zonei industriale si pe turism. PSN se va bucura daca,brusc, pentru extinderea deja planificata a pistei, camioanele vor fi iar la portile carierei.